Mange mulige mikropraksiser

Her er noen  daglige aktiviteter som egner seg til å gjøre samtidig som vi gjør mikropraksiser. Dette er kun noen eksempler til inspirasjon. Andre aktiviteter og meditasjoner kan være like bra eller bedre.

Jeg har skrevet om mikropraksiser før, så les gjerne den bloggposten først.

Når du spiser. Forsøk å ha en så komplett opplevelse som mulig av smakene, luktene, følelsen av maten i munnen og lydene. Ta deg litt ekstra tid om du kan og la måltidet bli enda mer tilfredsstillende.

Når du går fra et sted til et annet. Kanskje på vei til posten eller til kopimaskinen på jobb. Fokuser på følelsen av føttene mot underlaget («Føle ut»), eller legg merke til opplevelsen av å bare gå (video om å bare gå her)

Når du kjører bil, sykler, sparker… Den absolutt tryggeste teknikken i trafikken er å ha fokus på synsfeltet («Se ut»), slik man ellers holder oversikten bare med enda bedre konsentrasjon. En positiv bieffekt av å fokusere på det vi ser er at vi blir enda mer oppmerksomme i trafikken. Andre teknikker enn å se kan være helt uegnet og kanskje farlige, så velg med omhu!

Når du trener. Å være mer oppmerksomme i en treningsøkt fører ofte til at vi får enda bedre teknikk og at vi blir mer kjent med kroppens signaler. I styrketrening kan det f.eks gjøre oss i stand til å yte mer fordi nervesystemet er mer fokusert, og vi slapper litt mer av i hvileperiodene. («Føle ut» og «Føle hvile»)

Under enkle oppgaver som ikke krever så mye tenkning, som når vi måker snø, hugger ved, klipper plenen, kutter grønnsaker, tar oppvasken, vasker gulv osv. Å holde oppmerksomheten bare på de ytre sansene («Fokus ut») egner seg veldig godt, og også å bare gjøre den aktiviteten man gjør – slik som å bare gå som beskrevet over.

Utover disse aktivitene kan en mikropraksis også være å stoppe opp i hverdagen og gjøre en bitteliten meditasjonsøkt.

Les mer om små meditasjonsøkter i den første bloggposten om mikropraksiser.